Zeytinyağlı Havuç

Zeytinyağlı Havuç
02 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Havuç için

Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Zeytinyağlı Havuç

Nasıl Yapılır

  1. Havuçların kabuklarını temizleyip verev kesin. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve havuçları 5 dakika kadar kavurun.
  2. Tuz, pirinç, şeker ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Ilınınca servis tabağı naalın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazla tarif önerisi için zeytinyağlılar sayfamızı ziyaret edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo