Zeytinyağlı Arapsaçı

Zeytinyağlı Arapsaçı
22 Ekim 2024

Isırgangiller familyasından olan arapsaçının ana vatanı, Akdeniz ülkeleridir. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle salata ve yemeklerin içinde kullanılan bu besin, özellikle hamilelikte sütü arttırmak için tüketilir. Sindirim sistemini rahatlattığı için, mide sorunu yaşayanların tüketmesi gereken besinler arasındadır. Yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etkisi vardır. Bu nedenle ayda bir kez akşam öğünlerinde yer verilmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, zeytinyağlı arapsaçı tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Arapsaçı için

Malzemeler

  • 1 kg arapsaçı
  • Yarım demet taze soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
Zeytinyağlı Arapsaçı

Nasıl Yapılır

    1. Arapsaçlarının saplarını kesin yeşil kısımlarını ayırın ve yıkayıp iyice süzün. Taze soğanları halka şeklinde doğrayın.
    2. Zeytinyağını tavada ısıtın ve taze soğanları kavurun. Arapsaçını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzunu ve sıcak suyu ilave edip orta ateşte 20 dakika pişirin.
    3. Ayrı bir kapta limon suyu ile unu karıştırın. Yemeğin suyundan birkaç kaşık kadarını ekleyip terbiyeyi ılıtın.
    4. Hazırladığınız terbiyeyi tencereye azar azar ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    5. Zeytinyağlı arapsaçını, yanına çok yakışan pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Zeytinyağlı Arapsaçının Püf Noktaları Nelerdir?

    1. Arapsaçı otunun dal ve köklerini ayırın. Kök kısımları temizledikten sonra bol su ile durulayın.
    2. Kullanacağınız arapsaçının taze olmasına özen gösterin.
    3. Pişirme işlemini hızlandırmak için, tencerenin içerisine bir tutam tuz ekleyin.
    4. Yemeğin suyu çok olursa, ocağın altını kısın ve kapağını aralık bir şekilde kapatın. Bu sayede buharlaşarak kıvamı daha lezzetli olacaktır.

    1 Porsiyon Zeytinyağlı Arapsaçı Kaç Kaloridir?

    1. Standart malzemelerle hazırlanan zeytinyağlı arapsaçının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Potasyum ve lif bakımından zengin olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Düşük kalorili ve lezzetli bir şekilde sunulan zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan zeytinyağlı kabak yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

    Yorumlar

    Benzer Tarifler

    Lezzet Logo