Kestaneli Lahana Sarması

Kestaneli Lahana Sarması
01 Kasım 2024

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. 

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kestaneli Lahana Sarması için

Malzemeler

  • 1 beyaz lahana
  • 500 gr kestane
  • 4 soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr sarı üzüm
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Kestaneli Lahana Sarması

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Önceden suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  2. Diri kalacak şekilde haşlayıp doğranmış kestaneleri ilave edin. Fıstık, üzümler, tuz ve şekeri ekleyin.
  3. 2 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alınca kuru nane, yenibahar, tarçın, karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. İç harcı yapraklara sarıp tencereye dizin. 2 su bardağı ılık su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  5. Karadeniz usulü karalahana sarması tarifini de deneyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo