Fırında Zeytinyağlı Lahana

Fırında Zeytinyağlı Lahana
20 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Zeytinyağlı Lahana için

Malzemeler

  • 500 gr beyaz lahana
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tuz
Fırında Zeytinyağlı Lahana

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Havucu halka şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin. Kırmızı, yeşil ve sarı biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın ve soğanlar ile birlikte soteleyin.
  3. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayarak biberlere ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra küp doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin.
  4. Lahana yumuşamaya başladığında yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika sonra ocağı kapatıp yemeğin yarısını kare fırın kabına aktarın üzerini rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ile kaplayın.
  5. Lahanın diğer yarısını kaşarın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirinin diğer yarısını serpin.
  6. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo