Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Soğanı rendeleyip ekleyin. Salça, bulgur, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip arada elinizi ıslatarak iyice yoğurun.
Lahananın yapraklarını kopartıp kaynayan tuzlu suya atın ve birkaç dakika haşlayın. Süzgece alarak soğumaya bırakın.
Yaprakları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı kadar parçalar alıp yaprakların uç kısımlarına yerleştirin ve iki kez döndürerek sarın.
Lahananın fazlasını kesin ve sarmaları avucunuzda sıkın. Sarmaları tencereye dizin. Zeytinyağı, su, salçalar ve tuzu bir kasede iyice karıştırıp tenceredeki sarmaların üzerine gezdirin.
Gerekirse su ilavesi yapın. Üzerine küçük boy bir tabak kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak yaklaşık 40 dakika pişirin.
Limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Kapağı kapalı olarak birkaç dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.