Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar için

Malzemeler

  • 6 enginar
  • 500 gr taze bakla
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 dal taze sarımsak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
Baklalı Ve Renkli Biberli Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Baklaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Yarım limonun suyu ve 1 yemek kaşığı un eklenmiş suda 20 dakika bekletin.
  2. Bu arada biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın. Soğanı piyazlık kalın doğrayarak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Limon ile ovulmuş enginarları, baklaları, küçük kesilmiş sarımsağı ve biberleri soğanlara ekleyin. Birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak su ve limon suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Enginarları servis tabağına alıp sebze karışımını içlerine doldurun. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, zeytinyağlı iç baklalı enginar tarifini de deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo