Kekikli Patates

Kekikli Patates
06 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kekikli Patates için

Malzemeler

  • 4 dal kekik
  • 1 kg taze patates
  • 1 tutam toz safran
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Kekikli Patates

Nasıl Yapılır

  1. Kekiğin yarısını yaprak yaprak ayırın. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın.
  2. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Patatesleri ekleyip harmanlayın.
  3. Sıcak su, safran ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp kekik yapraklarını ilave edin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
  5. Servis tabağına alıp kalan kekik dallarıyla yapraklarıyla süsleyin. Toz biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorisi ve lezzetiyle fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo