Fırında Zeytinyağlı Bal Kabağı

Fırında Zeytinyağlı Bal Kabağı
04 Aralık 2022

Bal kabağı, zeytinyağı ve soğan ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisi ile diyet listeleri için de uygundur.

Bal kabaklı tariflere göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Zeytinyağlı Bal Kabağı için

Malzemeler

  • 3-4 dilim bal kabağı
  • 4 adet orta boy soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5 adet kırmızı kuru biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Servis önerisi

  • Sarımsaklı yoğurt
Fırında Zeytinyağlı Bal Kabağı

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağı dilimlerini soyup 3-4 parmak genişliğinde doğrayıp yıkayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Soğanı ve ayıklanıp ikiye bölünmüş sarımsakları bal kabağı dilimlerinin üzerine serpiştirin.
  2. Kuru kırmızı biberleri gelişi güzel parçalayıp soğanların üzerine koyun ve son olarak zeytinyağını gezdirin. 
  3. Bal kabaklarıyla aynı seviyede olacak şekilde su ekleyip tuz ile tatlandırın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kabak yumuşayana kadar pişirin.
  4.  Fırından alın ve servis tabağına aktarın. 
Servis Önerisi

Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo