Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates

Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates
08 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates için

Malzemeler

  • 1 kg patates (3 adet büyük boy)
  • 200 ml krema
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 5 dilim pastırma
  • 5-6 adet mantar (İnce dilimlenmiş)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Fırında Muskatlı Ve Pastırmalı Patates

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri yıkayıp kabuğuyla birlikte bol suda haşlayın.
  2. Kremayı, muskatı, tuzu ve karabiberi sos tenceresinde ısıtmak için hazırlayın.
  3. Patatesler haşlanınca bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Kişiye özel ve ısıya dayanıklı çok fazla derin olmayan fırın kaplarına dizin.
  4. Üzerine dilimlenmiş mantarları ve zar şeklinde doğranmış pastırmaları serpin. En son rendelenmiş peyniri serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo