Köpoğlu

Köpoğlu
23 Şubat 2024

Genellikle göçmen mutfaklarında hazırlanan köpoğlu, Trakya ile özdeşleşmiştir. Yapımında patlıcan, biber, domates gibi düşük kalorili sebzeler kullanılır. Görünümü türlü yemeğine benzese de, daha hafif bir şekilde sunulur. Vücut direncini arttırdığı için, haftada bir kez tüketilebilir. Genellikle yılbaşı gibi özel gecelerde et yemekleri ile birlikte servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Balkan esintilerini sofralarınızda hissettirecek köpoğlu mezesi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Köpoğlu Kaç Kaloridir?

  • Köpoğlunun bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Diyet listelerine ekleyebileceğiniz bu tarifi, ara veya ana öğün olarak tüketebilirsiniz.

Farklı meze tarifleri arıyorsanız, yüksek proteinli börülce salatası veya şakşuka tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Köpoğlu için

Malzemeler

  • 2 orta boy patlıcan 
  • 1-2 sivri biber veya köy biberi 
  • 2 su bardağı süzme yoğurt 
  • 2 domates 
  • 1-2 diş sarımsak 
  • Karabiber 
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz
Köpoğlu

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğuduktan sonra temizleyin. Biberleri ince, patlıcanları küp şekilde doğrayın.
  2. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin. Tuz ile tatlandırıp birkaç dakika soteleyin.
  3. Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın.
  4. Üzeri için; süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Köpoğlu mezesini, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Geniş sofralarınızda et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. 
  • Üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Patlıcanları közlemeden önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
  • Közleme işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin ve çatalın dışıyla soymaya başlayın.
  • Sarımsakları ezerken çıkan suyu ezmeyin, karışıma ilave edin.
  • Yoğurdu servis esnasında ekleyin. Aksi takdirde mezenin kıvamı sulu olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo