Kıymalı Bezelye Yemeği

Kıymalı Bezelye Yemeği
15 Kasım 2024

Kilo vermeye yardımcı olan bezelye, yüksek tansiyon riskini düşürür. Yaşlanma karşıtı etkilerinin yanı sıra sindirim sisteminin rahatlamasına da yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için, diyet listelerinde de tercih edilir. Soğan, patates, havuç ve kıyma ile hazırlanan bezelye yemeğini, kalabalık akşam sofralarında servis edebilirsiniz.

Bezelye yemeğinin pişirme süresini kısaltmak için, düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Zeytinyağlı bezelye ve bezelye ezmesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kıymalı Bezelye Yemeği için

Malzemeler

  • 500 gr taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 150 gr kıyma
Kıymalı Bezelye Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Bezelyeler ayıklanır. Soğan yemeklik doğranır ve zeytinyağı koyulmuş tencereye alınır.
  2. Soğan biraz kavrulmaya başlayınca sarımsak ve kıyma eklenir. Kıyma güzelce kavrulur.
  3. Patates ve havuç yıkanır ve küp küp doğranır.
  4. Kavrulan soğana domates salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Bezelye, patates ve havuç eklenir. Bütün malzemeler birlikte kavrulur.
  6. Baharatlar eklendikten sonra malzemelerin üstüne geçene kadar su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo