Havuç Pilaki

Havuç Pilaki
25 Ağustos 2022

Hem yapımı kolay, hem de bu enfes lezzeti ile havuç pilaki tarifi ile karşınızdayız. Meze olarak da sunabileceğiniz havuç pilakiyi, soğan, pirinç ve sarımsak karışımı ile kolayca hazırlayabilirsiniz.

Barbunya pilaki ve patates pilaki tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Havuç Pilaki için

Malzemeler

  • 4 adet iri havuç
  • 2 adet soğan (Piyazlık doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 4-5 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
Havuç Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları kazıyıp yıkayın ve istediğiniz büyüklükte verev olarak doğrayın.
  2. Tencereye zeytinyağını alın ve soğanı ilave edip renkleri sararıncaya kadar soteleyin. Ardından havuç dilimlerini, pirinç ve sarımsağı ekleyin.
  3. Az su ilavesi ile havuç yumuşayana kadar pişirin. Üzerine maydanozu ekleyin ve ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo