Şalgam Dolması

Şalgam Dolması
29 Kasım 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Şalgam Dolması için

Malzemeler

  • 200 g kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kg şalgam
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Reyhan

Üzeri için

  • 4~5 dal reyhan
Şalgam Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, bulgur, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. 
  2. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın. Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. 
  3. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş domates salçasını gezdirin. 
  4. Su ilave edip şalgamlar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış reyhan ilave edip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo