Patatesli Tuzlu Kek

Patatesli Tuzlu Kek
08 Temmuz 2023

Kökeni Güney Amerika'ya dayanan patates; patates köftesi veya patates salatası gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Dünyanın en fazla tüketilen besin kaynakları arasında yer alan patates, genellikle sebze ve et yemeklerinde kullanılır. Haşlama, kızartma, f��rın ve ızgara gibi farklı şekillerde pişirilebilir. Ülkemizde de çok fazla tüketilen bu besin, yaygın olarak İç Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Hücreleri onarmasıyla bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen patatesli kek nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Patatesli Tuzlu Kek Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle sunulan patatesli tuzlu kekin bir porsiyonu 105, bir dilimi ise yaklaşık 80 kaloridir. Şeker değeri düşük olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Daha fazlası için patatesli kolay tariflere göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Patatesli Tuzlu Kek için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 orta boy patates
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Tuzlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir kasede yumurtaları mikserle 5 dakika çırpın. Yoğurt ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
  2. Un, kabartma tozu, tuz ve baharatları ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Patatesleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın. Soğan ve patatesi kek harcına ekleyip karıştırın. Fırını 180 derecede ısıtın.
  4. Yağlanmış fırın tepsisine harcı ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Püf Noktası
  • Kıvamı tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Karışım harcında topaklanmalar olursa, mikserden geçirin.
  • Soğanın büyük parçalar halinde kalmaması için, rendeleyebilirsiniz.
  • Kekin eşit bir şekilde pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve yağlı kağıt kullanın.
  • Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın. İç kısmının çiğ kalmadığından emin olmak için kürdan batırma yöntemini kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo