Pırasa Dolması

Pırasa Dolması
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Pırasa Dolması için

Malzemeler

  • 1 kg pırasanın beyaz kısmı
  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 30 gr tereyağı
Pırasa Dolması

Nasıl Yapılır

Pırasanın beyaz kısımlarını 10 cm uzunluğunda kesin. Büyük bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suya ekleyin ve diri kalacak şekilde birkaç dakika haşlayın. Bir süzgece çıkarıp soğuk sudan geçirin ve 2 kat pırasa kalacak şekilde içlerini çıkarıp bir kenarda bekletin. Kıymayı bir kaseye alın. Soğanı yemeklik doğrayın, pirinci yıkayıp ekleyin. Maydanozu kıyın, tuz, karabiber ve salçasını ilave edip iyice karıştırın. Pırasaların içini kıyma harcıyla doldurun. Tencerenin dibine bir sıra pırasa yaprağı dizin ve üzerine dolmaları sıralayın. Pırasaların hafif üzerine çıkacak kadar sıcak su ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo