Kıymalı Taze Patlıcan Dolması

Kıymalı Taze Patlıcan Dolması
08 Haziran 2023

Kıymalı iç harçla hazırlanan taze patlıcan dolması, bostan veya küçük boy patlıcanlarla hazırlanabilir. Yapımında hem şehriye, hem de pirinç kullanılır. Malzemeler hazırsa, kıymalı patlıcan dolması için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kuru patlıcan dolması tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kıymalı Taze Patlıcan Dolması için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 150 gr kıyma
  • 1/2 çay bardağı arpa şehriye
  • 8 adet patlıcan
  • Taze nane
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
Kıymalı Taze Patlıcan Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle patlıcanların içini oyun ve tuzlu suda bekletin. 
  2. İç harcı için; Bir tavaya sıvıyağı koyun ve yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Üzerine kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. 
  4. Daha sonra pirinç, şehriye, maydanoz, nane ve baharatları ekleyip kavurun. Ardından ocaktan alın.
  5. Patlıcanların içlerini, hazırladığınız iç harçla doldurun. Üzerini domatesle kapatın ve tencereye dizin.
  6. Tencereye su doldurun ve orta ateşte pişirin. Üzerinde hafif sıvı yağ gezdirin ve biraz tuz serpip 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Kıymalı patlıcan dolmasını, yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo