Tikvenik
Koyun etinin iç harç ile doldurulmasıyla hazırlanan mumbar dolması, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile özdeşleşmiştir. Özellikle Batman, Antep, Adana yörelerinde sık sık tüketilir. İç harcında pirinç, bulgur ve çeşitli baharatlar kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, mumbar dolması tarifine başlayabiliriz.
Ana yemek olarak sunabileceğiniz pratik dolma tarifleri mi arıyorsunuz? Sebze ve et ile hazırlanan karışık dolma tarifine göz atın. Yeni tatlar keşfetmek için, yöresel yemekler sayfamızdan faydalanabilirsiniz.
İç harcı için
Pişirme aşaması için
Mumbar Nasıl Temizlenir?
Mumbar Dolması Püf Noktaları Nelerdir?
Bir Porsiyon Mumbar Dolması Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.