- Taze fasulyeyi tuzlu suda diriliğini çok kaybetmeyecek
şekilde haşlayın. Kaynar sudan
çıkarıp soğuk su dolu bir kaba alın.
- 1 dakika
bekletip suyunu süzün. Patateslerin kabuğunu
çok iyi yıkayıp hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Kıvırcık ve ıspanak yapraklarını yıkayıp
kurutun. Patateslerin kabuklarını soyup halka
şeklinde doğrayın ve çok az zeytinyağı eklenmiş
bir tavada her iki tarafını da hafifçe kızartın.
-
Yeşillikleri ve taze fasulyeyi derin bir kasede
harmanlayın. Kızarmış patatesleri ekleyin.
Yoğurt ve mayonezi bir kasede çırpın.
- Tuz ile
tatlandırın. Dereotunu kıyın ve yoğurda ekleyip
karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis
yapın.
Nefis patatesli salata tarifine buradan göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.