Peynirli Ve Mantarlı Semizotu Salatası

Peynirli Ve Mantarlı Semizotu Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Ve Mantarlı Semizotu Salatası için

Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • 10 haşlanmış mantar
  • 80 gr keçi peyniri
  • Yarım dolmalık sarı biber
  • Yarım dolmalık kırmızıbiber
  • 7~8 yeşil zeytin
  • 5~6 dal taze reyhan
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
Peynirli Ve Mantarlı Semizotu Salatası

Nasıl Yapılır

Semizotlarını bol su ile yıkayıp suları süzülünce geniş bir kaseye alın. Mantarları ince doğrayarak semizotlarına ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın. Zeytinleri de aynı şekilde küçük doğrayın ve salataya ekleyin. Malzemeleri harmanlayıp servis tabağına alın.

Reyhan yapraklarını salatanın üzerine yerleştirin. Peyniri bir kasede çatalla ezin ve parçalar kopartıp misket büyüklüğünde yuvarlayın. Ayrı bir kasede kekik, taze çekilmiş karabiber ve pul biberi karıştırın. Peynir toplarını karışımda yuvarlayarak salatanın üzerine dizin. Salatanın üzerine sosunu gezdirip servis yapın.

Limonlu fesleğen sos
1 limonun kabuğunun beyaz kısımlarını temizleyip jülyen doğrayın. 100 gr yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. 2-3 dal fesleğen ve maydanozu yıkayıp kurulayın ve yaprak yaprak ayırın. Yarım salçalık biberin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Tüm malzemeyi bir kaba alın. 1 su bardağı sızma zeytinyağını ekleyip karıştırın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo