Kabak ve patlıcanı verev şeklinde yarım parmak kalınlığında doğrayın. Dolmalık biber ile kırmızıbiberi 5’e bölün. Izgarayı ısıtıp zeytinyağı ile yağlayın. Sebzeleri ızgarada dişe gelecek şekilde pişirip salata tabağına alın. Fesleğen yapraklarını serpin. Sos için fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine domatesleri ve sarımsakları ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Ilınınca sarımsaklarla domateslerin kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin. Mutfak robotundan geçirin. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip tekrar robottan geçirin. Hazırladığınız salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.