Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası

Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası için

Malzemeler

  • 200 gr enginar kalbi
  • 1 demet fesleğen
  • 1 demet tere otu
  • 50 gr eski kaşar peyniri
  • 100 gr taze iç bakla
Domates Soslu Enginar Kalbi Salatası

Nasıl Yapılır

Lezzet'in salata tarifleri ile sofralarınıza tat katın. Bakla içlerini tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Enginar kalplerini ortadan ikiye kesin. Fesleğen ve tere otunu bol suyla yıkayıp kurulayın ve iri parçalar şeklinde doğrayıp büyük bir kasenin içine alın.

Otların üzerine ortadan ikiye kestiğiniz enginar kalplerini ve sosu ekleyip harmanlayın. Kaşar peynirini iri rendeleyin. Bakla içleriyle birlikte salatanın üzerine ekleyin. Sosunu dökerek servis yapın.

Fesleğenli domates sosu
2 domatesin kabuğunu soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. 4 parça güneşte kurutulmuş domatesi yumuşayana kadar zeytinyağında bekletip kıyın. 1 çay bardağı sızma zeytinyağına küp kesilmiş domates ve kurutulmuş domatesi ekleyip karıştırın. 2-3 dal fesleğeni ve frenksoğanını iri parçalar şeklinde doğrayıp zeytinyağına ilave edin. Taze çekilmiş karabiber ile tatlandırın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo