Tzatziki

Tzatziki
06 Ağustos 2024

Yemeklerin yanına çok yakışacak bir tarif denemeye ne dersiniz? Yunan cacığı ya da tzatziki adı ile bilinen meze, cacığın farklı bir versiyonudur. Yunanistan'da yapılır. Klasik cacıktan çok farklı değildir ancak cacık ile ayrı özellikleri de vardır. Cacık daha suluyken, tzatziki daha meze kıvamındadır. Yapılışı oldukça kolay olan bu tarif için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, tzatziki tarifinin detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Tzatziki Kaç Kalori?

100 gram tzatzki içerisinde 182 kalori bulunur. Bu kullandığınız yoğurdun yağ miktarına göre değişiklik gösterebilir. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tzatziki için

Malzemeler

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 dal dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet salatalık
  • Zeytinyağı
Tzatziki

Nasıl Yapılır

  1. Salatalıkları yıkayın ve kuruladıktan sonra rendeleyin. 
  2. Rendelenmiş salatalıkların suyunu sıkarak ayrı bir kaba alın. 
  3. Süzme yoğurdu bir kaba alın. İçerisine tuz ve ezilmiş sarımsak ilave ederek karıştırın. 
  4. Suyu sıkılmış salatalıkları ilave edin. 
  5. Dereotlarını ince ince doğrayın. 
  6. Hepsini karıştırın, zeytinyağı ile birlikte servis edin.
Servis Önerisi
  • Yanında pita ekmeği ya da lavaş ile servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Salatalıkların suyunu mutlaka sıkmalısınız aksi halde tzatzikiyi sulandırır.
  • Süzme yoğurt kullanılmalı ve ekstra sulandırıcı eklenmemelidir. 
  • Zeytin taneleri ile birlikte servis edilebilir. 
  • Dereotu ince ince doğranmalıdır.
Yorumlar
avatar
Uemit Oezuegoeruer YORUM 10 Eylül 2024, 14:42
Neymis bu Tzatziki bizde buna Cacik derler tamammi..
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 10 Eylül 2024, 15:02
Merhaba, Tzatziki Yunan mutfağında yapılan ve cacığın daha koyu versiyonu olan bir yemek olarak biliniyor.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo