Kuru Hurma Tatlısı

Kuru Hurma Tatlısı
15 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuru Hurma Tatlısı için

Malzemeler

  • Yarım kg Bağdat hurması
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı badem
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu 

Süslemek için:

Kaymak

Kuru Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Hurmaları bir tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp suyunu başka bir tencereye süzün ve soğumaya bırakın.

Fındık ve bademi robottan geçirerek öğütün. 1 kahve fincanı tozşekeri ekleyip havanda iyice döverek macun haline getirin. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bademli karışımla doldurun ve servis tabağına dizin.

Hurmaları haşladığınız suya kalan tozşeker ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Şerbeti sıcak olarak hurmaların üzerine gezdirin. Soğuyunca kaymakla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo