Pancar Turşusu

Pancar Turşusu
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancar Turşusu için

Malzemeler

  • 6 pancar
  • 6 diş sarımsak
  • 3 defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 10 dal maydanoz sapı
  • 1 dal kereviz sapı ve yaprağı

Salamura için

  • Yeteri kadar pancar suyu
  • Yeteri kadar sirke
  • 1 yemek kaşığı kalın tuz
Pancar Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Pancarların kabuklarını fırça ile iyice temizleyip sap kısmını kesin. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 3 yemek kaşığı sirke ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Pişen pancarların suyunu salamurada kullanmak için ayırın. Ilıkken kabuklarını soyduğunuz pancarları, ister kalın, yuvarlak dilimler halinde, isterseniz elma dilimi şeklinde doğrayın.
  3. Kavanoza karabiberleri, iki defne yaprağını ve 4 diş sarımsağı ekleyin. Pancarları boşluk kalmayacak şekilde kavanoza doldurun.
  4. En üste kalan sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Maydanoz, kereviz sapları ve yapraklarını pancarların üzerini tamamen kapatın.
  5. Salamura için, pancar turşusunun kendi haşlama suyunu kullanın. Pancar suyu sıcakken, içine sirke ve tuzunu ekleyin, tuz eriyinceye kadar kadar karıştırın.
  6. Turşunun üzerini kapatacak kadar hazırladığınız su ile doldurun, ağzını sıkıca kapatın.

Alternatif olarak kırmızı lahana turşusunu da deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo