1 su bardağı ince kıyılmış yeşillik
(Dereotu ve maydanoz karışımı)
Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar
peyniri
4 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1
tatlı kaşığı susam
Otlu Bisküvi
Nasıl Yapılır
Margarini hamur yoğurma kabına alın.
Sirkeyi ekleyip karıştırın. Sıvı yağı, kabartma tozunu, toz şekeri, tuzu ve
eski kaşar peynirini de ilave edin. Biraz daha karıştırdıktan sona azar azar
unu katarak pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son
yeşillikleri ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün
ve oda ısısında 20 dakika bekletin.
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine
alın. Merdane yardımı ile 2 mm kalınlığında açın. Şekilli kurabiye kalıbı
ile parçalar çıkarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Teşekkür ederiz.