Kabakgiller familyasına ait bir meyve olan kelek, yetiştirilme tarzından dolayı gövdesi uzun ve içi iri çekirdekli olmasıyla bilinen Türkiyenin birçok bölgesinde yetiştirilen bir meyve türüdür. Sürdürebilirlik açısından Kelek tohumu olarak çekirdekleri kullanılır. yaz kış sofralarımızdan eksik olmayan turşu, çeşitli sebze ve meyvelerden yapılmaktadır. Yüksek oranda C vitaminine sahip olan turşular sağlık açısından çok faydalıdır. Kelek Turşusu da bir çeşidi olarak yer almaktadır, gelelim Kelek Turşusunun yapımına.
Dilerseniz farklı Turşu Tariflerine de göz atabilirsiniz.
Kelek Turşusu kaç kalori?
1 Kiloluk kavanoz için;
Sıcak su ile yapılan turşular süreci her zaman hızlandırır.
Turşuya koyduğumuz nohutlar turşunun fermente olmasını sağladığı için daha güzel sonuçlar ortaya çıkmaktadır.
Teşekkür ederiz.