Erik Turşusu

Erik Turşusu
25 Ağustos 2022

Erik severlerin favorisi olacak mayhoş bir lezzet..

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erik Turşusu için

Malzemeler

  • 500 g yeşil erik
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı limon tuzu
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke (Üzüm veya elma sirkesi)
  • Kavanozu dolduracak kadar sıcak su
Erik Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle erikleri iyice yıkayıp süzün. Kavanozları da sıcak su ile yıkayıp hazırlayın.
  2. Yıkamış olduğunuz erikleri kavanoza sıkı bir şekilde doldurun. 1 kiloluk kavanoza kaya tuzu, toz şeker, limon tuzu ve sarımsak koyun, üzerine sirke ilave edin.
  3. Kaynamış sıcak suyu ocaktan alıp eriklerin üzerine çıkana kadar dökün. Daha sonra hiç kullanılmamış kapakla sıkı bir şekilde kapatıp ters çevirin.
  4. 24 saat boyunca hiç çevirmeden bu şekilde bekletin. Daha sonra düz çevirerek direk güneş almayan serin bir yerde 10 gün muhafaza edin. 
  5. 10 gün sonra erik turşusunu yiyebilirsiniz.  Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo