- Izgarayı önceden ısıtın. Zeytinyağı, limon suyu, ince kıyılmış sarımsak, kişniş, tarçın, bal ve tuzu karıştırın.
- Kabak, biber ve patlıcanları dilimleyin. Domates ve soğanları ikiye bölün. Hepsini çukur bir kaba alın.
- Üzerine hazırladığınız harcı gezdirip harmanlayın. Sebzeleri tahta şişlere dizip fırın ızgarasında pişirin.
- Bulgur pilavı için, tereyağını tencerede eritin. Bulguru ilave edip bir- iki dakika kavurup suyunu ekleyin. Tuz ile tatlandırın.
- Kaynayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Demlenmeye bırakın.
- Sosu için, yoğurda ince kıydığınız kişniş ve tarhun otunu ilave edin. Nane ve tuz ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına bulgur pilavını alın. Üzerine pişirdiğiniz sebzeleri dizin. Sosla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Farklı bir versiyonu olan pratik sebzeli bulgur pilavı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.