Et ve pirincin birlikte pişirilmesiyle hazırlanan ve garnitürle renklendirilen melek pilavı, ülkemizin birçok farklı bölgesinde yapılır. Ancak hangi yöreye ait olduğu tam olarak bilinmemektedir. Nohut, bezelye, havuç, mantar ve defne yaprağı ile lezzetlendirilen bu pilav, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezi olacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, melek pilavı tarifi için detaylara geçebiliriz.
1 Porsiyon Melek Pilavı Kaç Kalori?
Melek pilavının bir porsiyonu, ortalama 330-350 kalori değerindedir. İçinde kullanılan malzemelere ve porsiyon büyüklüğüne göre kalori miktarı değişiklik gösterebilir.
Farklı tatlar denemek için, yöresel pilav tariflerine göz atın.
Melek pilavını, mercimek çorbası ve nohut tava eşliğinde sunabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.