Ezogelin çorbası, Türkiye'nin en sevilen çorba tariflerinden biridir. İsmini Ezo Gelin adındaki bir kadının hikâyesinden alan bu çorba, besleyici ve doyurucu içeriğiyle özellikle kış aylarında sofraları ısıtır. Ezogelin çorbası yapımında kırmızı mercimek, pirinç, bulgur ve et suyu gibi malzemeler kullanılır. Lokantalarda en çok tüketilen çorbalardan biridir. Sıcak başlangıçlar için sunulan ezogelin çorbasını, birbirinden lezzetli ana yemeklerle tamamlayabilirsiniz.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce ezogelin çorbası tarifine göz atın.
Patlıcanların ortadan ikiye kesilip kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan karnıyarık, Türk mutfağının en sevilen ana yemeklerinden biridir. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır.
Tavuk göğsü, domates, biber ve baharatlarla hazırlanan tavuk sote, ezogelin çorbasının ardından sunabileceğiniz ana yemekler arasındadır. Dilerseniz, pilav eşliğinde sunabilirsiniz.
Kuzu eti, patates, domates, soğan ve biber ile hazırlanan klasik güveç, özellikle kalabalık sofralarda sunabileceğiniz yemeklerden biridir. Tabanını patates püresi ile zenginleştirebilirsiniz.
Ezogelin çorbasının ardından hafif bir yemek sunmak istiyorsanız, zeytinyağlı bezelye tam size göre. Bezelye, havuç ve patates ile hazırlanan bu yemeği, pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Ezogelin çorbasının ardından hem lezzetli, hem de doyurucu bir menü hazırlamak istiyorsanız, ev yapımı beyti kebabını deneyebilirsiniz. Videolu anlatımıyla beyti kebabını kolayca hazırlayabilirsiniz.
Patates ve köfte ile hazırlanan bu yemek, küçük büyük demeden herkesin favorisi olacak ana yemeklerden biridir. 1 saat içinde hazırlanan köfteli patates, domates sosuyla zenginleştirebilirsiniz.
Patlıcan, patates ve kıyma ile hazırlanan oturtma, ortalama 45 dakika içinde sunabileceğiniz lezzetler arasındadır. Pilav ve salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Enginar, bakla, bezelye ve havuç ile hazırlanan bu yemek, diyet listeleri için uygundur. Portakal sosuyla zenginleştirilen yemeğin porsiyonu, yaklaşık 150 kalori değerindedir.
Kabak, patlıcan, domates ve patates ile hazırlanan ratatouille, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken ana yemeklerden biridir. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Tavuk, bezelye, havuç ve kabak ile hazırlanan sultan kebabı, yufkanın içine sarılır ve beşamel sosla birlikte fırında pişirilir. Porsiyonu, 220 kalori değerindedir.
Lazanya hamuru, kıyma, havuç, kereviz sapı ve beşamel sos ile hazırlanan lazanya, domates sosu ile zenginleştirilir. Kalabalık sofralar için idealdir.
Somonun fırında pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, garnitür eşliğinde sunulabilir. Özellikle kış aylarında çorbadan sonra tercih edebileceğiniz lezzetlerden biridir.
Şunlara da göz atın;