- Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Soğanı rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eriterek soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip pişirin.
- Tuz, yarım yemek kaşığı toz şeker ve kalan tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yağ eriyince 2 bardak daha su ilave edin.
- Pirinçleri iyice yıkayın, su kaynayınca tencereye alın. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra kek kalıbına aktarın. Ortasına etleri yerleştirin.
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, kalan şekeri ilave ederek ocakta bir iki dakika pişirin. Pilavın üzerine vişneleri yerleştirin.
- Fıstığı ayçiçeği yağında kavurarak pilava ilave edin. Servis yapın.
Daha fazlası için, pilav tariflerine göz atın.
Teşekkür ederiz.