Sarımsaklı Etli Pilav

Sarımsaklı Etli Pilav
09 Ocak 2021

Sarımsak ve kuşbaşı etiyle hazırlayabileceğiniz nefis bir pilav tarifine ne dersiniz? Türk mutfağında pilavın yeri bir başkadır. Sebze ve et yemeklerinin yanına çok yakışan pilav; bazen bulgur, bazen pirinç, bazen de firik ile hazırlanır. Yapımında havuç ve sarımsak kullanıldığında ise tadından yenmez. Malzemeler hazırsa, leziz sarımsaklı etli pilav tarifine başlayabiliriz.

Alternatif olarak maklube ve ciğerli iç pilav tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sarımsaklı Etli Pilav için

Malzemeler

  • 200 g kuşbaşı et (Koyun veya dana)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç (Jülyen doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Sarımsaklı Etli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. 
  2. Kuşbaşı etleri ve salçaları ilave edip etlerin rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
  3. Pirinci, jülyen doğradığınız havucu, tuz ve baharatları ilave edin ve pirinçler şeffaflaşmaya başlayıncaya kadar kavurun.
  4. Sıcak et suyunu ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. 
  5. Pilavın üzerini bir kağıt havlu ile kapatarak dinlenmeye bırakın. Dinlenen pilavı bir servis tabağına alın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Etli Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Et suyunun yanı sıra pilavın içerisine sebze suyu da ekleyebilirsiniz.
  2. Pilav yapımında mutlaka tereyağı kullanın.
  3. Pirinçlerin rengini korumak için, iki damla limon suyu ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Sarımsaklı Etli Pilav Kaç Kalori?

  1. Sarımsaklı etli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 310 kaloridir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo