15. yüzyıldan beri Türk sofralarında yer alan pilav; sade, etli veya sebzeli olarak sunulabilir. Dünyada en çok Çin ve Japonya'da tüketilen bu yemek, ülkemizde de temel besin kaynakları arasında sayılır. Bağışıklık sistemini güçlendiren enginar da, pilav yapımında kullanılan malzemelerden biridir. İzmir'in yöresel yemekleri arasında yer alan enginarlı ve dereotlu pilavın, karbonhidrat değeri yüksek olsa da, içeriğinde bulunan mineraller oldukça zengindir. Dilerseniz, sofralarınıza renk katacak enginarlı pilav tarifine geçebiliriz.
Enginarlı ve Dereotlu Pilav Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Enginarlı ve Dereotlu Pilav Kaç Kaloridir?
Enginarlı ve dereotlu pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Vitamin değerleri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili sebzeli pilav tarifini de deneyebilirsiniz.
Ana yemeklerin tamamlayıcısı niteliğinde olan pilav tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan firik pilavı tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.