Pirinci yarım tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı
kaşığı limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya
kadar bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
Patlıcanları boyuna ince dilimler halinde
kesin. Tuzlu suda, acılığını gidermesi için 15 dakika bekletin, daha sonra kağıt
bir havlu ile iyice kurulayın. Patlıcanları kızgın yağda kızartıp kenarda
bekletin.
Pilavı yapmak için zeytinyağını ısıtıp,
pirinci rendelenmiş havuçla birlikte sürekli karıştırarak birkaç dakika
kavurun. Kapya biberi ilave edip 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu, kuş
üzümlerini, taze bezelye içini ve tuzunu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca
tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar
pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Hafifçe karıştırıp
pilavı demlenmeye bırakın.
Kızarttığınız patlıcanları yuvarlak derin
bir kabın içini tamamen kaplayacak ve kenarları kaseden sarkacak şekilde
yerleştirin. Üzerine oda ısısında soğuttuğunuz zeytinyağlı pilavı döküp
kaşıkla bastırın. Kenardan sarkan patlıcanları pilavın üzerini tamamen
örtecek şekilde kapatın. Servis tabağına ters çevirerek aktarın ve
dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.