Ayvalı Pilav

Ayvalı Pilav
06 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ayvalı Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 ayva
  • 300 gr kestane
  • 150 gr ceviz içi
  • 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 soğan
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz
Ayvalı Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci sıcak ve limonlu tuzlu suda yarım saat bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp küp doğrayın.
  2. Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın ve limonla ovun. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Maydanozları kıyın.
  3. Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğan, ayva ve dolmalık fıstığı kavurun. Su, şeker, tarçın, tuz ve pirinci ekleyin.
  4. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. Ceviz ve haşlanmış kestaneleri ilave edip pilavı harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  6. Servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo