Timballo
03 Kasım 2022

Basit bir makarna bile şık bir sunumla bambaşka bir hikayeye dönüşür. Timballo da bunun bir örneği. Timballo, makarna veya patatesle hazırlanan, farklı iç harçlarıyla lezzetlendirilen, İtalyan Mutfağı’na ait bir yemektir. Zengin içeriği ile makarnadan çok daha fazlası. Makarna ile hazırlanan bu muhteşem tarif, hayranlık uyandıracak ve iştah açacak kadar güzel bir görüntüye sahip. Etrafını çeviren yufka, pişerken ısıyla etkileşerek altın renge dönüşür. Fırından çıkan yemeği servis ederken dilimlemek için bıçağı sertleşen kabuğa değdirdiğinizde inanılmaz bir çıtırtı ve koku etrafa yayılır.

Beşamel sos

Özellikle lazanya gibi hamur işlerinde kullanılan beyaz sostur. Beyaz biber, sosu lezzetlendirmek ve rengini korumak için idealdir.  

Tortiglioni

Tortiglioni, rigatoni’ye benzer fakat daha büyük, etrafı derin oluklu bir makarna türüdür. Adını ‘bükülmek’ anlamına gelen Latince ‘Torkere’ kelimesinden alır. Etrafındaki oluklar eklenen sosu tutmaya yarar.

Muskat

Hint cevizi olarak bilinen bir baharat cinsidir. Soslara, makarnalara, patatese çok yakışan aromatik baharat muskatın fazlası yemeğe acılık verir.

Fesleğen 

Aromasıyla yemeklere lezzet katan fesleğen, taze ve kuru haliyle kullanılır. Taze fesleğenin en çok yakıştığı tarif pesto sostur. Salatalarda, zeytinyağına aroma vermek için ve pizza servisinde kullanılır. Kuru fesleğen ise soslara ve kırmızı-beyaz etlere yakışan bir baharattır. 

1 Porsiyon Timballo Kaç Kaloridir?

  • Kıyma ile hazırlanan timballonun bir porsiyonu, yaklaşık 180 kaloridir. Protein ve vitamin bakımından zengindir. Diyet listelerine küçük porsiyonlar halinede ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak beşamel soslu fırın makarna tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Timballo için

Malzemeler

  • 1 paket tortiglioni makarna (Kalın kesme)
  • 1 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (Zar şeklinde doğranmış)
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1.5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber 
  • 4-5 yaprak taze fesleğen

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığı tuz 
Timballo

Nasıl Yapılır


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo