Kızarmış Ravioli

Kızarmış Ravioli
06 Mart 2025

Dışı altın gibi kızarmış, içi ise lor peyniri ve cevizle dolu enfes ravioliler… İtalyan mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan kızarmış ravioli, çıtır dokusu ve yanında sunulan nefis marinara sosuyla her lokmada damakta iz bırakıyor. İşte kızarmış ravioli yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Kızarmış Ravioli kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kızarmış Ravioli 590 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kızarmış Ravioli için

Malzemeler

Ravioli Hamuru İçin:

  • 250 gr un
  • 250 gr semolina (irmik unu)
  • 4 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Harcı İçin:

  • 200 gr lor peyniri
  • 50 gr ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan 
  • 1/4 çay kaşığı muskat rendesi 

Marinara Sos İçin:

  • 3 büyük boy rendelenmiş domates 
  • 1 orta boy kuru soğan 
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker

Kaplama ve Kızartma İçin:

  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
Kızarmış Ravioli

Nasıl Yapılır

  1. Ravioli hamuru için un ve semolinayı geniş bir kaseye alın, ortasını açın.
  2. Yumurtaları ekleyin, tuzu serpin ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Ortadan başlayarak yoğurmaya başlayın, pürüzsüz ve sertçe bir hamur elde edene kadar yoğurun (gerekirse çok az su ekleyebilirsiniz).
  4. Hamuru streç filme sarın ve 30 dakika dinlendirin.
  5. İç harç için lor peyniri, ceviz içi, parmesan ve muskatı bir kasede karıştırın ve harcı pürüzsüz hale getirmek için hafifçe ezin.
  6. Hamuru un serpilmiş tezgahta ince olacak şekilde açın.
  7. Küçük kareler veya yuvarlaklar kesin, ortasına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı koyun.
  8. Kenarlarına hafifçe su sürerek kapatın ve kenarlarını çatalla bastırarak sıkıştırın.
  9. Raviolileri un serpilmiş bir tepsiye dizin.
  10. Marinara sosu için zeytinyağını bir tavada ısıtın, doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  11. Sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.
  12. Domatesleri ve domates salçasını ekleyin, 2-3 dakika pişirin.
  13. Üzüm sirkesi, su, tuz, şeker ve baharatları ekleyip sos koyulaşana kadar 10-15 dakika pişirin.
  14. Süt ve yumurtayı bir kapta çırpın.
  15. Raviolileri önce sütlü karışıma, ardından galeta ununa bulayın.
  16. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın, raviolileri altın rengi olana kadar (yaklaşık 2 dakika) kızartın.
  17. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  18. Kızarmış raviolilerin üzerine taze fesleğen ve ekstra parmesan rendesi ekleyerek sıcak servis edin, yanında marinara sosla birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kızarmış raviolileri sıcak sıcak servis ederken yanına mutlaka marinara sos ekleyin. İsteğe bağlı olarak domates sosuna biraz ekstra zeytinyağı ve balsamik sirke ekleyerek lezzet derinliği katabilirsiniz.
  • Servis tabağına raviolileri aldıktan sonra üzerine bolca rendelenmiş parmesan serpiştirin.
  • Taze fesleğen yaprakları veya doğranmış maydanoz ekleyerek hem görsel hem de aromatik açıdan zenginlik sağlayabilirsiniz.
  • Kızarmış raviolinin ağırlığını dengelemek için yanında roka ve parmesanlı hafif bir yeşil salata veya limonlu fesleğenli kabak salatası sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Ravioli hamurunu en az 30 dakika dinlendirin, böylece daha elastik olur ve açarken yırtılmaz.
  • Hamuru çok kalın açarsanız içi tam pişmeyebilir, çok ince açarsanız ravioliler patlayabilir. 2 mm kalınlık ideal!
  • Raviolilere fazla iç harcı koyarsanız kapatma sırasında yırtılabilir veya kızartırken açılabilir. Tatlı kaşığı kadar iç koymak yeterli.
  • Kenarlarını bir çatalla bastırarak kapatırsanız ravioliler kızartma sırasında açılmaz ve şık bir görünüm kazanır.
  • Raviolileri önce yumurta-süt karışımına, sonra galeta ununa bulamak çıtır dokuyu artırır.
  • Daha ekstra çıtır bir doku için çift kat galeta unu kaplaması yapabilirsiniz.
  • Daha hafif bir seçenek için raviolileri 180°C fırında 15-20 dakika veya air fryer’da 200°C’de 8-10 dakika pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo