Bolonez Tagliatelle

Bolonez Tagliatelle
04 Mart 2021

Bolonez sos, İtalyan mutfağında Bologna şehri ile özdeşleşen etli bir sos çeşididir. Genellikle tagliatelle makarna ve lazanya yapımında kullanılır. Bolonez sos yapımında kıyma, soğan ve havuç kullanılır. Tagliatelle ise kalın bir makarna çeşididir. Spagetti gibi uzun olmasına rağmen, kalınlığı daha fazladır. Malzemeleri hazır ettiyseniz, bolonez soslu tagliatelle nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak parmesanlı mantarlı makarna ve deniz mahsullü ravioli tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 15 Kişi Kaydetti
Bolonez Tagliatelle için

Malzemeler

  • 1 paket tagliatelle makarna

Bolonez sosu için:

  • 6 yemek kaşığı kıyma
  • 1 adet havuç (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet biber (jülyen doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz
Bolonez Tagliatelle

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak soğanları küçük küçük doğrayın ve bir tavaya zeytinyağı ekleyin.
  2. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. Biberleri jülyen doğrayın. Havucu da rendeleyin. Karışıma havuç ve biberleri de ekleyin.
  4. Ardından salçayı ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın. Kokusu çıktığında küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.
  5. Sarımsağı rendeleyerek tavanın içerisine ekleyin. Daha sonra tuz, kekik ve karabiberi ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin.
  6. Tagliatelle makarnayı derin bir tencerede haşlayın. Makarnayı haşladığınız sudan bir çay kaşığı alın ve sosa ekleyin.
  7. Makarnaları süzdükten sonra sosla birlikte karıştırın ve servis tabağına alın.
  8. Bolonez soslu tagliatelleyi, rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bolonez Soslu Tagliatelle Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Damak zevkinize göre sosa rendelenmiş kabak ve kereviz ekleyebilirsiniz.
  2. Kıyma miktarını kendi zevkinize göre arttırabilirsiniz.
  3. Yoğun sarımsak kokusu istemiyorsanız, sarımsakları soğanla birlikte ilk aşamada kavurun.
  4. Tagliatelle makarnanın 8 topu, 2 kişiliktir. Kişi sayısına göre miktarı ayarlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo