Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Bifteği jülyen doğrayın. Kapaklı bir kaba alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve karabiberle ezilmiş sarmısağı ilave edin. Kapağını kapatıp buzdolabında 2 saat bekletin. Büyük bir kasede mısır unu, et suyu, sirke ve soya sosunu karıştırın. Dirsek Makarna’yı 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda 8-10 dakika haşlayıp süzün. Geniş bir tavada kalan 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış taze soğan ve jülyen doğranmış salçalık biberle kabağı 1 dakika yüksek ateşte kavurun. Eti ilave edip 10 dakika daha kavurun. Mısır unlu karışımı ilave edin. 3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Makarna ile harmanlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.