Krep malzemesini bir kapta çırpın, kek hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Katıysa ısırgan otunun suyunu, sıvıysa biraz un ekleyebilirsiniz.
Yanmaz tabanlı tavada birer kepçe alarak tavanın ortasına yavaşça akıtın, tavayı sağa sola hafifçe yatırarak hamuru yayın ve orta ateşte ve çok kısa süre tavada tutarak pişirin.
Süreyi uzatırsanız kreplerin rengi kahverengi olur. Her bir yüzünü yarım dakikadan fazla ateşte tutmayın. Pişen krepleri bir tabağa ikiye kıvırarak koyun.
Önceden blanşe edilmiş ısırgan otunu zeytinyağı ile bir tavada çevirin, sadece ısınması yeterli.
Krepleri bir servis tabağına alın, içine otu ve peynir parçacıklarını koyup fesleğen sos gezdirin. Taze kekik ve taze nane serperek servis edin.
Püf Noktası
Yeşil rengi elde etmek isterseniz ısırgan otu yerine ıspanak kullanabilirsiniz.
Yeşil otları karıştırarak lezzetlini ve aromasını arttırabilirsiniz.
Keçi peyniri yerine kaşar ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz.
Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.