Yeşil Krep

Yeşil Krep
07 Şubat 2023

Kahvaltıda sunabileceğiniz kolay krep tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Yeşil Krep için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ıspanak püresi
  • 1/2 su bardağı ısırgan suyu
  • Tuz

Servis için

  • Önceden haşlanmış ısırgan otu
  • Az miktar keçi peyniri
  • Zeytinyağı ile blender’dan geçirilmiş fesleğen
  • Taze kekik ve taze nane
  • Zeytinyağı
Yeşil Krep

Nasıl Yapılır

  1. Krep malzemesini bir kapta çırpın, kek hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Katıysa ısırgan otunun suyunu, sıvıysa biraz un ekleyebilirsiniz.
  2. Yanmaz tabanlı tavada birer kepçe alarak tavanın ortasına yavaşça akıtın, tavayı sağa sola hafifçe yatırarak hamuru yayın ve orta ateşte ve çok kısa süre tavada tutarak pişirin.
  3. Süreyi uzatırsanız kreplerin rengi kahverengi olur. Her bir yüzünü yarım dakikadan fazla ateşte tutmayın. Pişen krepleri bir tabağa ikiye kıvırarak koyun.
  4. Önceden blanşe edilmiş ısırgan otunu zeytinyağı ile bir tavada çevirin, sadece ısınması yeterli.
  5. Krepleri bir servis tabağına alın, içine otu ve peynir parçacıklarını koyup fesleğen sos gezdirin. Taze kekik ve taze nane serperek servis edin.
Püf Noktası
  • Yeşil rengi elde etmek isterseniz ısırgan otu yerine ıspanak kullanabilirsiniz. 
  • Yeşil otları karıştırarak lezzetlini ve aromasını arttırabilirsiniz.
  • Keçi peyniri yerine kaşar ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz. 
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo