Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, antioksidan içerir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kestaneli pilav ise, kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı gecelerinin baş tacı olacak kestaneli pilav nasıl yapılır görelim.
1 Porsiyon Kestaneli Pilav Kaç Kaloridir?
Kestaneli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Üzeri için:
Kestaneli pilavı, fırında hindi but ile servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.