Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, antioksidan içerir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kestaneli pilav ise, kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı gecelerinin baş tacı olacak kestaneli pilav nasıl yapılır görelim.
Kestaneli Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kestaneli Pilav Kaç Kaloridir?
Kestaneli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Pratik ve lezzetli pilav önerileri için, pilav tariflerinden faydalanabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız patlıcanlı pilav tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.