Kestaneli Magnolia Puding

Kestaneli Magnolia Puding
20 Ekim 2024

Dilerseniz, nefis banana puding tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kestaneli Magnolia Puding için

Malzemeler

  • 500 g kestane 
  • Kestaneleri haşlamak için üzerini biraz geçecek kadar su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 lt süt
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti (Toz halde)
  • 1 paket bebek bisküvisi (8-10 adet bisküvi servis esnasında süs için ayrılmalı)

Üzeri için

  • Tarçın ve kestane parçaları
Kestaneli Magnolia Puding

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede yıkadığınız ve üzerini bıçakla çizdiğiniz kestaneleri üzerini geçecek kadar su ve toz şeker ilavesiyle haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın. 
  2. Başka bir tencereye toz şekeri, nişastayı ve unu alın. Üzerine azar azar süt ilave ederek bir yandan da çırpma teliyle karıştırın.
  3. İki yumurta sarısını da çatalla çırpıp karışıma ekleyip, karıştıra karıştıra pişirin. 1 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. 
  4. Soğuduktan sonra toz halde krem şanti ve vanilyayı ekleyip minimum 5 dakika mikserle çırpın. (İçinde pürüz kalmamalı, ipeksi olmalı). Bebe bisküvilerini irili ufaklı kırın.
  5. Pudingi ister büyük borcam gibi bir kaba, ister tek tek kadehlere döşemeye başlayın. Her kadehe ya da tüm borcama ince bir kat puding yayıp, üzerine bebe bisküvisi serpin.
  6. Sonra bir sıra kestaneleri, sonra tekrar 1 kat puding, sonra tekrar 1 kat kestane, tekrar bebe bisküvisi ve son olarak en üste puding ekleyerek üstünü kapatın. En az 3-4 saat buzdolabında soğumaya bırakın. 
  7. Servis etmeden bir önceki geceden de yapabilirsiniz. Servis ederken üzerine batırdığınız bisküvi ile birlikte birkaç parça kestane ve tarçın ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo