Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı

Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı için

Malzemeler

  • 200 gr deniz tarağı
  • 100 gr bebek ıspanak
  • 100 gr Akdeniz yeşilliği
  • 3 diş sarımsak
  • 40 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 40 ml beyaz şarap
Bebek Ispanak Üzerinde Deniz Tarağı

Nasıl Yapılır

Davetlerinizde hazırladığınız yemeklerle farklılık yaratın. Deniz taraklarını tavada tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış sarımsağı ekleyin. Her iki tarafı da kızaran deniz tarağına beyaz şarabı ilave edip şarabı çekinceye kadar ateşte bırakın.

Bebek ıspanak ve yeşillikleri bir kapta zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırın. Servis tabağına yan yana yerleştirip servis yapın.

Deniz tarağını yaparken fazla pişirirseniz sertleşir ve kayganlaşır. Yumuşak yenmesi gerekir. Makarnaya en çok yakışan deniz mahsülüdür.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo