Zeytinli Lokmalar

Zeytinli Lokmalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Lokmalar için

Malzemeler

  • 4 yaprak yarı kurutulmuş domates
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 küp yaş maya
  • 3 su bardağı un
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 kase çekirdeksiz siyah sele zeytin

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı susam
Zeytinli Lokmalar

Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayıp bir kaseye alın ve zeytinyağını ilave edin.Yumuşaması için yarım saat bekletin.Ilık süt ve şekeri bir kasede karıştırın.Yaş mayayı ilave edip ezerek karıştırmaya devam edin.Unu hamur yoğurma kabına eleyin.Ortasını havuz gibi açıp mayalı karışımı ilave edin. Mayalı karışımın üzerine hafifçe un serpin ve bu şekilde 15 dakika bekletin.

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.Unun içinde bulunan mayanın üzerine eritilmiş tereyağı, yumurta sarısı ve tuz ekleyip yoğurun.Hamuru geniş bir tencerenin içine alın.Üzerini kapatıp iki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda dinlendirmeye bırakın.Kurutulmuş domatesleri süzüp çekirdekleri çıkartılmış sele zeytini ile harmanlayın.

Mayalanan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Avucunuzun içinde hafifçe yassılaştırıp ortasına zeytinli karışımı paylaştırın.Misket şeklinde yuvarlayıp yağlanmış kalp şeklindeki fırın tepsisine yan yana dizin.Kalan hamuruda aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün,susam serpiştirin.Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.Fırından alıp sıcak yada ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo