Üzümlü Tatlı Simit

Üzümlü Tatlı Simit
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Üzümlü Tatlı Simit için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı taze portakal suyu
  • 400 gr beyaz ve kırmızı üzüm
  • 150 gr eritilmiş ılık tereyağı
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şeker
Üzümlü Tatlı Simit

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Üzümleri yıkayıp  kağıt havlu ile kurulayın. Un, mısır unu, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın.Yumurtalar ve şekeri başka bir kapta çırpın.Ilık tereyağı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın.Unlu harcı ve portakal kabuğunu ilave edip pütürsüz bir hamur elde edene kadar mikserle çırpın.

Üzümlerin yarısını ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.Hamuru yağlanmış 24 cm çapındaki ortası delik kek kalıbına dökün.Üzerine kalan üzümleri hafifçe bastırarak dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Ilınınca üzerine bal gezdirip pudra şeker ve hindistan ceviziyle süsleyin.Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo