Pırasalı Çörek

Pırasalı Çörek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 23 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Çörek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

İç malzeme

  • 500 gr pırasa
  • 1 domates
  • 1 çarliston biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber
Pırasalı Çörek

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, yoğurt, ılık su ve tuzu ilave edin. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.

Pırasalar ve biberi temizleyip ince halka şeklinde kesin. Domatesi soyup küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıtıp pırasayı kavurun. Biber ve domatesi ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın.

Hamuru merdane ile incelterek açın. Hamur kesici aletle daire şeklinde hamurlar kesin. Pırasalı karışımı hamurlara paylaştırın. Hamurları ortadan ikiye katlayıp kenarlarını parmağınızla bastırarak birleştirin. Böreklerin üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün. Sıvıyağı tavada kızdırıp börekleri iki taraflı kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo