Maydanozu temizleyip irice kıyın. 1 çorba kaşığı kadarını süslemek için ayırın.
Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında peynirli yuvarlak ekmekler üst sıralarda...
Beyazpeynir, bir çorba kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi bir kapta karıştırın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde peynirli karışımı ilave ederek yoğurun.
Yuvarlak bir fırın tepsisini (55-60 santim çapında) yağlayın. Ortasına ısıya dayanıklı yuvarlak bir cam kaseyi (15-20 santim çapında) ters çevirerek yerleştirin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve tepsinin iç kenarına dizin. Hamurları tepside çember şekli olana kadar aynı şekilde hazırlayın.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından alıp peynirli yuvarlak ekmeklerin üzerine kalan zeytinyağı nı fırça yardımıyla sürün. Servis tabağına alıp maydanoz serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.