Kuş Yuvası

Kuş Yuvası
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 11 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuş Yuvası için

Malzemeler

  • 5 çorba kaşığı margarin 
  • 5 yumurta 
  • 5 çorba kaşığı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 5 su bardağı un 
  • 1 limon kabuğu rendesi 

Kızartma için:

  • Sıvı yağ 
  • 1 tutam tuz 
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri 
  • 6 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
Kuş Yuvası

Nasıl Yapılır

  1. Margarini eritip ılıtın. Derin bir kapta yumurtaları toz şekerle birlikte köpük köpük oluncaya kadar çırpın. 
  2. Süt, tuz, limon kabuğu rendesi, margarin ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru jelatin kağıda sarıp 1 saat bekletin.
  3. Hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile yufka inceliğinde ve dikdörtgen şeklinde açın. 1-1.5 santim kalınlığında şeritler halinde kesin. Her şeridi kendi etrafında sararak kuş yuvası şekli verin.
  4. Sıvı yağı tavada kızdırıp hazırladığınız hamurları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. 
  5. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerlerine pudra şekeri ve rendelenmiş çikolata serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo