Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Kırmızıbiberleri fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup 2 cm kalınlığında şeritler halinde doğrayın ve bir kaseye aktarın. Zeytinyağı ve fesleğen yapraklarını ekleyip üzerini streç folyo ile kapatın. Süt, su, tuz, tereyağı ve sarımsak tozunu tencerede karıştırıp kaynatın. Mısır ununu ekleyip 5 dakika karıştırın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Pişirdiğiniz polentayı kalıba aktarın ve oda ısısında 20 dakika bekletin. Buzdolabına alarak 1 saat soğutun. Dilimlere ayırıp fırın ızgarasında önlü arkalı kızartın. Dilimleri servis tabağına alın. Üzerlerine zeytinyağlı biberleri yerleştirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.