Haşhaş Tohumlu Bisküvi

Haşhaş Tohumlu Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaş Tohumlu Bisküvi için

Malzemeler

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 6 yemek kaşığı krema

Üzeri için

  • Süt
  • Deniz tuzu
Haşhaş Tohumlu Bisküvi

Nasıl Yapılır

Un, bir tutam kadar tuz ve toz şekeri geniş kasede harmanlayın. Kalan malzemeyi ilave edip sert kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan bir kalıp yardımıyla parçalar kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla süt sürün ve deniz tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo